Anonim

El pingüí emperador (Aptenodytes forsteri) és capaç de dejuni durant mesos, en condicions de fred extrem, durant l’eclosió de l’ou. I és el mascle qui ho fa.

A principis de l’hivern, els pingüins d’aquesta espècie es reuneixen sobre el gel a l’interior del continent antàrtic, les femelles ponen els ous (només un cadascuna) per després anar al mar. (Veure les millors imatges dels pingüins)

casa
Els mascles es queden i cadascú té cura de l’ou que va fertilitzar, subjectant-lo entre les cames i cobrint-lo amb els plecs abdominals o els plecs del ventre. Es mantenen així els pingüins, ben subjectats en un grup atapeït per defensar-se de les gelades i del vent, durant més de dos mesos, dejunant fins que l’ou eclosiona. Poc abans d’aquest esdeveniment, les femelles tornen, ben alimentades, cadascuna amb el seu mascle i el seu ou. Quan el fill neix, la mare l’alimenta i en aquell moment el mascle se’n va al mar a la recerca d’aliment.
(És cert que les serps ràpides durant un any?)
Image