Animals a la neu: les millors fotos

Anonim

Un tret molt especial d’un gat que juga amb la neu.

Un gat domèstic (Felis catus) s’enfonsa a la neu a Alemanya.

El mateix gat de la foto anterior intenta sortir del laberint blanc en què es va submergir.

La seqüència s’acaba amb un bon salt, a la conquesta d’un floc de neu.

El fotògraf Steven Kazlowski va tenir la sort de copsar la dansa d’aquest emulador pelut de John Travolta. Però no és un ballet. El jove ós polar atrapat ballant a la riba de la riba de l'Alaska Split, a Alaska, estava intentant trobar l'equilibri a les potes posteriors.

Un gat que juga a la neu, estrany però cert. El gat de la foto, però, està "preparat". Es tracta d’una siberia que, amb els cabells llargs i impermeables, els pèls llargs a les cames i el cos robust poden resistir fins i tot temperatures baixes, neu i gel. Descendent del gat salvatge que va habitar una vegada a Sibèria, es diu que els colons russos l'utilitzaven com a gat de guàrdia, donada la seva mida (el mascle pot pesar fins a 12 quilos).

Un gat tabby a la neu.

Un gos llueix des del port d'un vaixell que puja al riu Yenisei a Sibèria. La temperatura en el moment del rodatge era de -30 ºC.

"Un home sense cavall és com un ocell sense ales", diu un refrany tradicional mongol. I de fet es crea un vincle molt especial entre els pastors nòmades d’aquest país i els seus estrats. Un nou cavall es troba entre els primers regals que rep un nen, i tenir molts és considerat un signe de gran prestigi. Gairebé sempre en llibertat, aquests animals són estalviats de càrregues oneroses i tractats en tots els aspectes: al capdavall, es diu que són els descendents directes dels ràpids pisos que van permetre a Gengis Khan i al seu exèrcit construir un imperi tan vast. A la foto, un ramat de cavalls galopant per una regió de Mongòlia Interior (Xina), amb una temperatura de -30 ºC.

Vegeu també una fotogalleria i un especial dedicat als cavalls
[EI]

Una ovella amb un musell ple de neu. No ho va fer amb boles de neu, sinó pastant l’herba sota una fina capa de neu fresca.

Resisteixen temperatures molt inferiors a zero (fins a 30 graus), surten il·legalitzades de les tempestes de neu i es submergeixen en aigües gelades, fins i tot nedant a 10 quilòmetres per hora.

Els óssos polars certament no són freds i tot gràcies a una estructura particular que cobreix el seu cos. Els pèls de la capa, a més de ser hidrofugants, tenen una estructura còncava que permet retenir calor. Però no s’acaba, la pell de l’ós sota la pell blanca, és negra per atreure els raigs del sol i fins i tot a sota té una capa de greix d’uns 10 centímetres de gruix. D’aquesta manera l’animal queda aïllat del fred i de l’aigua.

Per als pingüins d'Adelie (Pygoscelis adeliae) la neu no és res de nou: viuen a l'Antàrtida, on fins i tot a l'estiu (el mes "més calorós" és desembre) la temperatura rarament supera els -20 ºC. L’esfondrament hivernal de les temperatures coincideix amb la baixada del Sol per l’horitzó cap a l’abril. Es va assolir el rècord a Amundsen-Scott amb -82, 8 ° C (23 de juny de 1982) i a Vostok amb -89, 2 ° C (21 de juliol de 1983); aquesta última és la temperatura més baixa mai registrada.

Tot i això, aquesta espècie de pingüins prefereix nidificar en zones costaneres no congelades a l’estiu: s’apleguen en colònies d’uns 200 mil parells, en què les femelles ponen 2 ous a una distància d’uns 2 dies les unes de les altres.

A la imatge, comencen els ritus de festeig

Després de la revelació del Nadal d’ahir, una mica de moviment és justament el que necessitem. Aquest gos de prada (gen. Cynomys) va aprofitar unes hores de sol per improvisar alguns moviments de ball a la neu de Boulder (Colorado, EUA). Quan no rascen a l’aire lliure, aquests rosegadors passen el seu temps en túnels subterranis perfectament organitzats, amb molts espais bressol per a cadells, dormitoris, lavabos i estacions de treball per observar possibles depredadors propers. Les habitacions per als més petits es col·loquen més lluny de la superfície, a una profunditat de 60-70 centímetres, així com els "búnquers" en els quals trobar refugi quan hi ha un enemic a prop.

Dues imatges més boniques de gossos de prat (veure)

Mireu també el divertit ball d’esquirols

A la temporada d’hivern és molt agradable relaxar-se immers en una tina d’aigua termal calenta, tot i que no tothom ho pot fer. Qui realment no renuncia són els macacos japonesos (Macaca fuscata) de Jigokudani, a Nagano, que per superar els llargs i durs hiverns es troben immersos en les aigües termals d’aigua rica de les quals la zona és rica (vegeu també aquí).

Únic al món, aquests macacos al matí baixen de les muntanyes on passen la nit a passar el dia a remullar-se a les aigües càlides, fent massatges.

Però els banys dels banys no són l’única curiositat d’aquesta espècie, també anomenada “mono de neu”: s’ha descobert que juguen a boles de neu per divertir-se i, abans de menjar, renten el menjar. Realment un animal que estima el benestar!

Només dues coses poden aixecar les 30.000 espines d’un porcalí nord-americà (Erethizon dorsatum): el vent d’un dia d’hivern i la presència d’un depredador a prop. Quan s’acosta un linx, un llop o un coiot, el mamífer comença a xerrar per espantar l’atacant. Quan el senyal acústic no és suficient, aixeca la pell mentre emet una olor desagradable. Si malgrat tot, l’enemic s’enrotlla contra ell, pitjor per a ell, es quedarà enganxat amb punxes: un cop s’apartin del cos del porc, de fet, les llargues "truges" penetren a la carn del depredador, cada cop més i més profund amb cada moviment.

És cert que els eriçons llencen les espines?
[EI]

Qui mai no ha vist rodar un gatet al voltant d’un fil de llana ni corrent després d’una pilota? El teu cadell s’està entrenant per caçar les seves preses (tot i que potser no en necessitarà mai, donat el bol de croquetes constantment ple).

Tanmateix, la vinculació entre el joc i l’habilitat depredadora no és tan evident. Paul Martin, de la Universitat de Cambridge, ha notat que es necessita molt poc als animals per convertir-se en caçadors infal·libles, una característica que ja és innata i no necessita cap "entrenament".

Aquesta diversió no s’atura mai quan avança l’edat. No és rar veure en realitat animals adults que juguessin amb preses mortes o que s’allarguessin “cínicament” amb una noia moribunda, com aquest linx vermell (Lynx rufus) desfermat amb les seves preses sense vida.

Sembla un popsicle. En canvi, és una bola de neu que un petit macac japonès (Macaca fuscata) sembla que li agrada menjar. En realitat, aquesta espècie de micos s’alimenta principalment de fruites, però en la seva absència no menysprea les fulles, les flors, els insectes i els lladrucs. La seva dieta està regulada fonamentalment pel clima de la zona on viu, al nord de l’illa de Honsu, una zona inclinada, coberta de neu durant 8 mesos a l’any. Per escapar del clima dur, els macacos s’utilitzen per submergir-se a les aigües termals calentes de la zona.

El focus número 136, als quioscos fa uns dies, presenta un curiós article fotogràfic sobre els sopars d’animals: insectes, sargantanes, granotes i lleons marins … al món animal totes les espècies poden convertir-se en menjar. Fins i tot els homes.

Amb el fred d’aquests dies, tot s’inventa per no perdre la calor. Aquestes orenetes, que per alguna raó no han emprès cap migració cap a destinacions més suaus, s’han trobat que han de fer front a una tempesta de neu a la riba del riu Yukon, al Canadà. Per sobreviure, es van estrènyer en 24 a la mateixa branca, independentment del malestar. Amb les plomes arrufades i el cap inclinat sobre el pit, van aconseguir sobreviure durant tota la nit superant la mala aventura. El fotògraf Keith Williams va aconseguir apropar-se als ocells, massa fred per volar lluny. I ha captat les tonalitats blaves de les ales, que normalment, quan veiem una oreneta volant lluny, no es nota.

Mireu també el vídeo de Molla, el mussol que adora els cabdells

Més fotos d'aus (veure)

Aquest esplèndid exemplar d’ós polar (Ursus maritimus) s’enfronta amb l’encreuament de les aigües gelades de l’Àrtic, de les quals amb prou feines tem les baixes temperatures. Això, gràcies als cabells les característiques de les quals permeten que l’ós es mantingui sempre protegit del fred, fins i tot durant llargs banys. Les propietats aïllants del seu pelatge venen donades per l’estructura buida de cada pèl: la cavitat interna conté aire que no és un bon conductor de calor i constitueix una veritable barrera que permet que la calor del cos no es dispersi. L’ós polar és un dels mamífers més impressionants de la Terra i pot arribar a dos metres i mig d’alçada i pesa fins a 800 quilograms.

Si la veieu amb una expressió lleugerament "arrufada", és només perquè està centrada en controlar el que està passant sota de la seva branca. Gluttonós amb cucs, el robin europeu (Erithacus rubecula) espera amb ganes que algú, com un granger o un animal gran, mogui una mica de terra fresca per sobrevolar el terra i proveir-se del seu refrigeri favorit. Amb la neu que cau, malauradament, algú serà difícil agafar jardineria. Per aquest motiu, la dieta d’ocells d’hivern - aquí fotografiada amb plomes arrufades en un intent de retenir una mica de calor - també inclou un suplement de vertebrats terrestres, com ara aranyes.

Més fotos d'aus (veure)
[EI]

Quatre pingüins de Papua (Pygoscelis papua) semblen ballar, amb una coordinació gairebé perfecta, davant l’objectiu d’un investigador nord-americà a l’Antàrtida. A diferència de la majoria d’ocells, els pingüins migren a peu. Són els anomenats animals gregaris: acostumen a viure en grups i les colònies més nombroses poden arribar als 50 mil exemplars, de vegades poden donar la impressió de moure's en sincronia, sobretot quan caminen en un sol fitxer. Ho fan per protegir-se del vent.

Per què les cames, exposades a temperatures molt fredes (per sota de -80 ºC) i descansades durant molt de temps en gel, no es congelen? Informeu-lo entre les preguntes i respostes.

Foto: © Tom Schonhoff.

Una sacsejada amb les plomes i fora. A aquest cigne es triga poc a assecar-se la neu. Per descomptat està acostumat, però per a nosaltres en lloc de viure amb el fred i la neu és una mica més complicat.

Però, si es pot consolar, el fred d’aquests dies al Centre-Nord és poca cosa en comparació amb el fred de l’hivern de 1709. Quan una onada de gelades de Rússia a la nit del 5 al 6 de gener, va fer tremolar (del fred) ) tota Europa. Una mica com en aquests dies les temperatures en algunes zones van assolir -20 graus, però amb màxims rècord de fred, com els - 35 graus a Berlín. I durant gairebé un mes el fred no semblava disminuir congelant fonts, llacs i rius. Fins i tot van congelar el Tàmesi i el Po. El primer, per a les delícies dels londinencs, es va convertir en una pista de patinatge. Mentre que el segon per un curt període, fins i tot era transitable amb els carretons.

Obres mestres esculpides pel fred (aspecte)
Heu fet fotos a la neu? A continuació, us detallem com enviar-nos-les
[EI]

Ja donar a llum no és el màxim de confort, ni molt menys, donar a llum en un iceberg o en un gel àrtic precari: el risc és que es pugui trencar en qualsevol moment o que es trenqui en qualsevol moment trencant qualsevol connexió amb la terra. Així, els óssos polars (Ursus maritimus) són cada vegada menys a l'espera que optin per donar a llum als seus fills amb un gel cada cop més prim. Segons un estudi de l'Enquesta Geològica dels Estats Units, de fet, el percentatge de mares que prefereixen donar a llum al gel en lloc de a la terra seria actualment del 37%, enfront del 62% dels anys vuitanta i noranta. Però allà on venen al món, els nadons són ben rebuts amb tota cura: els óssos construeixen petites densitats de neu per protegir els seus cadells del fred.

La mostela de cua llarga (Mustela braata), molt estesa a les regions del centre-nord del continent americà, sembla que va quedar intrigada per l’espessa manta de neu, ben disfressada en el seu mantell igualment immaculat.

Pocs animals socials, que es troben principalment per raons reproductives i que no toleren la intrusió d’animals similars al seu territori, les mostreres han desenvolupat un sistema de comunicació força efectiu format per senyals sonors, visuals i olfactius. En particular, les dones disposades a aparellar desprenen una fragància irresistible a l’aire per als mascles.

Un camell (Camelus bactrianus) originari d’Àsia està batent les dents sota la tempesta que va colpejar el zoo de Zuric on s’allotja.

Gairebé tots els camells són animals domèstics, però a Mongòlia, i en particular a la Xina i al desert de Gobi, hi ha uns quants centenars d’exemplars salvatges, motiu pel qual s’ha inclòs a la llista vermella de les espècies amenaçades de la UICN.

Sembla haver sortit del seu niu perquè va sentir la fermentació a l’aire. És autòctona i aquest ermini (Mustela erminea) apareix a la neu on es camufla fàcilment, gràcies a la llibertat que a l’hivern es torna completament blanca, tret de la punta de la cua que sempre és negra.

Aquest mamífer és un caçador altament qualificat, que prefereix la nit per les seves bromes i que no deixa escapar fàcilment la presa (animals de mida petita o mitjana). A la recerca d’aliment, pot recórrer fins i tot 15 quilòmetres en una nit: gràcies al seu cos àgil es mou ràpidament fins i tot per soterrats subterranis. Molt buscat pel seu pelatge, l'ermini ja no es troba molt estès, tot i que encara es pot trobar a Itàlia, a la zona alpina i als Apenins.

L’hivern ha començat i els animals han d’afrontar els dies més difícils de l’any. Alguns d'ells, però, no temen les baixes temperatures i estan equipats biològicament per suportar els elements. En honor seu vam inaugurar una sèrie d’imatges on es retraten animals que lluiten amb el fred.

El mussol nevat (Nyctea scandiaca) de la foto és l’ocell més gran de l’Àrtic i té unes potes cobertes de plomes que serveixen per protegir-lo del contacte amb el terra glaçat. Difós sobretot a la tundra d’Amèrica del Nord, és un excel·lent depredador gràcies a la capacitat de girar el cap (fins a 270 º) que permet identificar fàcilment les preses del territori.

Per no acabar sota les dents dels óssos polars, les guineus àrtiques o blanques (Alopex lagopus) es subministren amb un pes gruixut que a l’hivern es torna tan blanc com la neu i els permet barrejar-se amb l’espessa manta de neu. També se'ls proporciona una gruixuda capa de pell sota les cames: alguns, a la recerca de rosegadors o carcasses per menjar, també viatgen més de 1.000 quilòmetres sobre gel i temperatures arriben als quaranta graus sota zero.

Un cadell de l’arpa (Pagophilus groenlandicus) s’enrotlla com un gat a pocs centímetres de la lent de Su Keren, un fotògraf naturalista nord-americà.

Però, malgrat les aparences, la vida d'aquest petit pinyol serà fàcil: als 30 dies d'edat, la mare el considera prou adult per tenir cura de si mateix i abandonar-lo entre el gel de l'Àrtic (fins i tot els pingüins no va bé: mira aquí). Per protegir-se del fred, confiaran en la blubber, una gruixuda capa de teixit adipós vascularitzat que escalfa la sang de les capes exteriors del cos i minimitzarà la superfície corporal en contacte amb el gel, recollint les aletes anteriors i posteriors sota el ventre.

En els cadells, la capa d’aïllament de la vellura està present des del naixement i augmenta de volum durant la lactància: el segell de llet materna està format de greix al 48% i permet que el bebè, que al néixer pesa uns 10 kg, augmenti. fins a 2, 5 kg diaris.

Leoncini, tigrotti, fochine i micos: el càrrec dels cadells

Cara a cara amb el segell de lleopard: un vídeo impressionant

10 meravelles de l’Àrtic per salvar

Les aus comencen a enfrontar-se a les branques des de ben aviat, en previsió de la construcció del niu. Però també el tigre siberià (Pantera tigris altaica) no menysprea una evolució ràpida amb un pal improvisat. Com més gran sigui la capacitat manual, més augmentaran les activitats de lleure que impliquen l’ús d’objectes.

Els ximpanzés, per exemple, han desenvolupat una tècnica de caça de tèrmits que consisteix a treure'ls fora dels forats amb l'ús de pals: des de ben petits comencen a entrenar-se, fins i tot si la captura no té èxit. Amb el temps i la pràctica, però, perfeccionen perfectament el procediment.

"El joc amb objectes permet a l'animal interactuar amb l'entorn fent experiències tant amb objectes com amb éssers vius", explica l'etòleg.

També farà fred a fora, però aquests dos pingüins agafats de la mà … efectivament, per l'ala entre el gel de l'Antàrtida també escalfaria el cor gelat. Mentre el fotògraf professional Silviu Ghetie, de Romania, prenia fotos del paisatge surrealista de Port Lockroy, una entrada natural a la Península Antàrtica, un parell de pingüins van entrar al camp objectiu i van dirigir-se immediatament a l’atenció del periodista. Els dos es van quedar al marge de la resta del grup, en una actitud romàntica, durant un parell de minuts, abans de ser interromputs per una "tercera roda".

No us perdeu la galeria dedicada als pingüins

Fotos més espectaculars d’animals enamorats

El morrió està completament cobert de neu d’ovella.

Serà més fred aquest pescador o gat que s’ha refugiat a l’espatlla? Estem a Dalian, Xina.

A aquest ocell li encanta el fred, efectivament és adequat dir les temperatures polars … Els mascles d'aquesta espècie de mussols polars (Nyctea scandisca), que viuen al nord d'Escandinàvia, a Rússia i al nord de Sibèria, són monògames i quan la femella és que es dediquen a la eclosió dels ous (que té una durada d’uns 30 dies), els companys van a caçar i a buscar menjar també per a la femella. Tot i això, s’ha observat un comportament poligàmic en moments en què hi ha moltes preses al voltant i, per tant, el menjar és més abundant.

Són molt bons depredadors: amb les seves ales gegantines, que s’obren juntes, arriben a un metre i una longitud de 70, es queden a l’aire en un punt, batent ràpidament les ales i apuntant cap al lamentable rosegador. Per després caure sobre ell d'un parpelleig d'un ull. Una tècnica de vol anomenada "esperit sant" també utilitzada per altres ocells com el xoriguer i el pescador.

Una llama completament a gust a les neus de Bolívia. L’elevat contingut d’hemoglobina a la sang permet que aquest camèlid pugui sobreviure en ambients amb gran altitud i baix en oxigen, fins a 4.000 metres d’altitud.

La neu és … la catifa suau ideal per als jocs d’aquests cadells d’elefants del mar del sud (Mirounga leonina), que es mantenen en companyia mentre els pares estan ocupats en l’època d’aparellament. Ens trobem a l’illa de Geòrgia del Sud, a l’Atlàntic sud.

A la neu, les llargues potes de dues grues de la Manxúria (Grus japonensis) originàries de Sibèria.

Un corb comú (Corvus corax).

Les Pygoscelida d'Adelia (Pygoscelis adelia) juguen al gel de l'illa de Brown Bluff, l'Antàrtida.

Un panda gegant de cinc mesos mou les seves primeres cames a la neu, a la província xinesa de Sichuan.

Un rinoceront tasta la neu amb curiositat, amb la qual cosa no hauria de fer sovint si no fos dins d’un zoològic de Leipzig, Alemanya.

Aquesta curiosa cara petita pertany a un wombat comú (Vombatus ursinus), un marsupial estès a les regions més fredes d’Austràlia.

Un panda vermell (Ailurus fulgens) s’aventura a la neu a la província xinesa de Sichuan.

Un cadell Golden Retriever explora la sensació de jugar amb la neu per primera vegada.

Una llebre blanca (Lepus timidus) a la pell de l’hivern corre a la neu: som a Escòcia.

Els passos suaus d’un muskrat (Ondatra zibethicus) a les neus de Quebec, Canadà.

El primer hivern dur de dos bous de musc (Ovibos moschatus) fotografiat a Noruega.

La neu no és suficient per refredar l’instint de rivalitat d’aquests dos mascles de guineu àrtica (Alopex lagopus), que lluiten a les neus primaverals d’Islàndia.

També us agradaria: Per què de vegades és més fred a les planes que a les muntanyes? Tigres i Alps de neu? No, Middle Puppies d’Orient Mitjà, el càrrec de 101 Un tret molt peculiar d’un gat que jugava amb la neu.