La pujada perillosa d’un ós polar famolenc

Anonim

Al principi, van pensar que es tractava d'una rapinya o un cop de neu. Però aleshores els passatgers d’un trenc de gel que passava per davant de l’arxipèlag rus de Novaya Zemlya es veien millor i van reconèixer la inconfusible forma d’un ós blanc posat al damunt d’un abrupte penya-segat de 91 metres d’alçada, amb vistes al mar.

La fam ha empès el mamífer a una situació tan perillosa. De fet, l'ós es va sentir atret per una colònia de guillemots de Brünnich (Uria lomvia), aus marines molt esteses al nord de Rússia, amb intenció de nidificar. L’esperança del plantígraf era arreglar alguns ous.

Els escarpats penya-segats no són certament un terreny de caça habitual per als óssos blancs, que solen esperar a les preses (normalment foques) que s’amaguen darrere d’una esquerda al gel i acaben amb una pota tan aviat com, sense saber-ho, surten de l’aigua per respirar. . I la inexperiència ha jugat alguns lletjos lletjos en aquest animal, sota la curiosa mirada d’una gavina posada a la part superior de la roca.

Mireu també el vídeo dels óssos polars jugant amb els gossos

Segons els experts, la arriscada iniciativa de l'ós es deu a la desaparició progressiva del gel i a la conseqüent reducció de la zona de caça d'aquests mamífers. Alguns dels passatgers que van presenciar l'escena van denunciar veure altres exemplars nedant durant diversos quilòmetres, a falta d'un iceberg on poguessin descansar.

Gel de fusió: un ós blanc excepte un pèl

"Els óssos s'han divertit amb els ous d'aus a causa de la disminució gradual del gel", va explicar Dylan Coker, el fotògraf californià que va immortalitzar l'escena. Després d’uns intents i moltes caigudes desastroses, l’ós va retrocedir els seus passos sense ni tan sols posar un ou a les dents.

Fer aquestes fotos úniques al món també és la ubicació: per primera vegada de fet s’ha ingressat un vaixell civil a les aigües de l’arxipèlag rus, que és una zona militar i és un dels llocs més salvatges i inexplorats de l’Àrtic. També aquest any, a causa de la poca cobertura del gel del pol nord, s'ha obert el passatge nord-est i nord-oest, ara navegable com va passar el 2008.

La fam de vegades toca malament. Per posar alguna cosa a l'estómac, aquest ós polar femení (Ursus maritimus) i el seu nadó s'han aventurat fins a arribar a una carcassa de balena enfilada a prop de la costa de les illes Svalbard, Noruega. La mare, més experimentada, es va moure amb facilitat pel que quedava del cetaci, però el cadell, més avergonyit, va relliscar i va acabar remullat en aigua gelada. Per sort va aconseguir tornar gairebé immediatament: el nadó probablement encara no ha desenvolupat totalment aquesta capa de greix subcutani que protegeix els exemplars adults del fred. Per alimentar aquest “aïllant” sovint, s’aprofita el greix de balena, les foques i les morses, les poblacions d’alt contingut en calories que els ajuden a sobreviure fins i tot en els temps en què l’aliment és escàs.
Els cadells més bonics d'aquesta presentació de diapositives (veure)
[EI]

Els óssos polars (Ursus maritimus) que habiten les glaceres de l’Àrtic, a les zones més al nord del continent americà i euroasiàtic, són animals substancialment solitaris. Les úniques excepcions es donen en dues fases de la vida de l’ós, la d’aparellament, durant la qual el mascle i la femella passen junts els tres dies d’inspiració de la femella i la de la cria de la cria. En aquest cas és la femella qui té cura de la parella d’óssos nascuts entre novembre i gener, durant la letargia hivernal. La mare no abandona els cadells durant els propers 2-3 anys, també disposada a atacar un ós masculí que finalment els amenaça.

La caça del salmó devia fer-lo tan cansat que aquest ós es va adormir d’un minut a l’altre, amb el cap recolzat a les potes davanteres i just damunt d’una petita cascada. O potser va ser l’avorriment que el va endinsar als braços de Morfeu: de fet, a l’hora dels àpats, els óssos són força actius, i concentren els berenars al matí i al vespre per deixar-se unes hores de descans durant el dia. Entre octubre i desembre, els óssos bruns (Ursus arctos) entren en un període d’inactivitat caracteritzat per dormir llargs, en què permeten que la temperatura corporal baixi per estalviar energia (les activitats normals es reprendran a la primavera). Tanmateix, no es tracta d’una autèntica hibernació i els exemplars es poden despertar fàcilment fins i tot en aquests mesos.

Fes una ullada a les fotos increïbles d’un ós amb molta fam i escalador

Moltes altres curiositats sobre els óssos

Va trigar tota la sang freda del fotògraf per no sortir de la càmera i fugir. Al final, el coratge del periodista es va veure recompensat amb un tret inoblidable. El morro d’aquest ós marronat de Kamchatka (Ursus arctos beringianus) no està perfectament centrat perquè està aixafat contra la lent del fotògraf Igor Gushchins que va anar a la Reserva Natural de Kronotsky, a Rússia, per documentar el comportament dels óssos durant la temporada de desova. ous de salmó. La presència de salmó permet que aquests mamífers tinguin l'oportunitat de tenir una dieta rica en proteïnes i es veuen els efectes: els óssos Kamchatka aconsegueixen un tonatge notable, de fins a 2 metres i 75 centímetres de longitud.

Les gestes d'un ós escalador (veure)

No us perdeu la galeria dedicada als óssos

També us pot agradar: Guardar aquest joc Els óssos polars juguen amb els gossos Nomenat ós, de fet, la fam: una bèstia lletja! Al principi, van pensar que es tractava d'una rapinya o un cop de neu. Però aleshores els passatgers d’un trenc de gel que passava per davant de l’arxipèlag rus de Novaya Zemlya es veien millor i van reconèixer la inconfusible forma d’un ós blanc posat al damunt d’un abrupte penya-segat de 91 metres d’alçada, amb vistes al mar.