Anonim

N’hi ha prou amb sacsejar la cresta “rossa”, per tenir totes les femelles als peus.

Quan es tracta de la seducció, l’eudipte crestejat (crisocoma d’Eudyptes) és un autèntic mestre i quan fa saltar les llargues capçades de plomes grogues que acompanyen el morro, sens dubte no passa desapercebut. Però no es tracta d’un Don Giovanni: malgrat l’aire trencador, aquest pingüí de l’Atlàntic és un tipus fidel i cada any durant el període d’aparellament –els primers dies de primavera o a l’estiu– va a la recerca del mateix soci de les temporades anteriors.

Descobreix moltes altres curiositats de pingüins
[EI]

Viu al zoo d’Edimburg, Escòcia, juntament amb altres animals, però es tracta d’un pingüí inusual (Aptenodytes patagonicus). I de "regal", a més del nom i el decisiu passeig amb què passa per davant dels militars, també té el títol: és coronel en cap de la Guàrdia Reial noruega!

Va ser el 1972 quan un tinent d’aquest cos militar va proposar d’adoptar un pingüí com a mascota. L’ocell escollit va ser rebatejat com a Nils Olav en honor al rei Olav V de Noruega. Però, malauradament, no va fer una gran carrera, quan va morir, només era un sergent. El seu lloc el va ocupar llavors Nils Olav II (a la foto), també recentment nomenat cavaller.

La mala sort còsmica de l'emperador pingüí (mira)
[EI]

Un jove pingüí per primera vegada? De res, el que veieu és un exemple adult i vacunat de pingüí menor (Eudyptula minor). Anomenat per la seva curta estatura, 40 centímetres (aproximadament la meitat d’un pingüí comú i un terç del pingüí emperador d’1, 20 metres d’alçada). Fa un mes el petit va ser trobat més mort que viu a una platja australiana. Però ara, després d’un període de tractament en un zoològic de Sydney, finalment pot enlairar-se cap a la costa sud, on viuen els pingüins. I és millor que s’afanyi perquè probablement la seva parella espera ansiosa. Si de fet aquests pingüins, generalment monògams, fan banys llargs i solitaris a la recerca d'aliment durant el dia, tornen a "casa" tan aviat com cau la foscor. Als braços, o millor dit entre les ales, de la parella.

Descobreix moltes altres curiositats de pingüins
[EI]

Aquests ocells de cua tenen molts hàbits establerts. Any rere any, quan els pingüins emperadors (Aptenodytes forsteri) tornen de la migració cap al nord, on s’allotgen durant dos mesos, sempre trien el mateix tros de gel que flota al mar de l’Antàrtida. De manera que, temporada rere temporada, sempre trien la mateixa parella per reproduir-se, si va sobreviure a les adversitats.

Els biòlegs també se senten intrigats pel fet que aquest és l’únic pingüí que prefereix la temporada més freda pels amors. A mitjan hivern és aleshores el mascle qui té cura de la incubació de l’òvul . A la foto, un adult envoltat per un grup de nounats que es mantenen càlids …

Aquest pingüí es diverteix navegant a les aigües de les illes Malvines (o de les illes Malvines com els anomenen els britànics), a l'Argentina. Però no és la seva única especialitat esportiva, el pingüí Papua de l’espècie Pygoscelis papua també és un nedador hàbil, probablement el més ràpid entre les aus. Com tots els pingüins, utilitzeu ales no per volar, sinó per nedar i submergir-vos per a peixos i calamars.
Hi ha unes 17 espècies diferents de pingüins, fins i tot de mida molt diferent. El pingüí emperador (per exemple, el de la pel·lícula "Marxa dels Pingüins") és el més gran i pot fins i tot arribar a una alçada d'1, 20 metres. Mentre que els que pertanyen a les espècies més petites de vegades no superen els 50 centímetres.
Informeu-vos de tots els pingüins .

La colònia que viu a les Illes Sandwich del Sud de l'Antàrtida compta amb més de 10 milions d'exemplars, reunits en uns 7, 5 milions de parells. Parlem dels pingüins antàrtics (Pygoscelis antàrtics ), que en aquesta foto s’agrupen en un iceberg al mar de Weddel.
A diferència dels pingüins emperadors, que us hem explicat sobre la difícil lluita de procreació, aquesta espècie no passa pels cèrcols. L’eclosió d’ous posats (generalment dos) es produeix en nius circulars amb un diàmetre d’uns 40 centímetres, construïts amb pedres petites i aixecades des del terra uns quinze centímetres.
Tots dos pares eclosionen, canviant cada 5-10 dies: al cap de 33-35 dies els pollets neixen i romanen al niu gairebé un mes. Més tard arriben a la llar d’infants on es reuneixen tots els petits per salvar-se del gran fred.

Quatre pingüins de Papua (Pygoscelis papua) semblen ballar, amb una coordinació gairebé perfecta, davant l’objectiu d’un investigador nord-americà a l’Antàrtida. A diferència de la majoria d’ocells, els pingüins migren a peu. Són els anomenats animals gregaris: acostumen a viure en grups i les colònies més nombroses poden arribar als 50 mil exemplars, de vegades poden donar la impressió de moure's en sincronia, sobretot quan caminen en un sol fitxer. Ho fan per protegir-se del vent.

Per què les cames, exposades a temperatures molt fredes (per sota de -80 ºC) i descansades durant molt de temps en gel, no es congelen? Informeu-lo entre les preguntes i respostes.

Foto: © Tom Schonhoff.

Ara s’ha recuperat. Però quan el van trobar a una platja prop de Sydney, Austràlia, aquest pingüí de gran factura (Eudyptes pachyrhynchus) estava realment esgotat. I com no entendre-ho: partint de Nova Zelanda, va recórrer 2.000 km nedant. Un excel·lent nedador, però no només, segons les noves investigacions realitzades als Estats Units (a Arizona), els pingüins també tenen bon olfacte. Investigadors de la Society for Integrative and Biology Comparative han situat una mostra de sulfur de dimetil, un producte químic amb una olor especialment desagradable, al centre d’un laberint, descobrint que els pingüins són perfectament capaços de localitzar-lo.

Olor de menjar? Potser! La substància olorosa és, de fet, produïda per plàncton, l'alimentació bàsica dels pingüins.

"Ho sabia, no havia de passar per sobre dels crustacis", aquest pingüí (fam Spheniscidae) pensarà en lluitar amb la bàscula. El petit hoste d’un zoològic de Hannover (a Alemanya) probablement se sentirà una mica “inflat”. Però els seus quilos de més encertarien a molts dels seus companys de natura. Com per exemple els mascles de l’emperador pingüí (Aptenodytes forsteri), que durant l’eclosió dels ous poden romandre dejuni durant més de dos mesos esperant que la parella, es quedi a la recerca d’aliment, per tornar al niu. En aquest període els futurs pares perden gran part del seu pes, que segons el període reproductor oscil·la entre 22 i 37 quilos.

[EI]

Els pingüins d'Adélie (Pygoscelis adeliae) - del nom de la dona que va morir prematurament de l'explorador francès Jules Dumont d'Urville (1790-1842) - tenen una archenèmia: foques de lleopard (Hydrurga leptonyx). Per defensar-se d’aquest depredador que els espera a les aigües fredes de l’Antàrtida, els pingüins trien una estratègia de grup: és a dir, es busquen simultàniament per tal de reduir la possibilitat que un individu acabi capturat. Els pingüins Adélie també són bressol preciosos: a més de tenir cura del seu propi niu, de fet, tenen cura de la defensa dels nius d’altres parelles i de tota la colònia si cal.

Per als pingüins d'Adelie (Pygoscelis adeliae) la neu no és res de nou: viuen a l'Antàrtida, on fins i tot a l'estiu (el mes "més calorós" és desembre) la temperatura rarament supera els -20 ºC. L’esfondrament hivernal de les temperatures coincideix amb la baixada del Sol per l’horitzó cap a l’abril. Es va assolir el rècord a Amundsen-Scott amb -82, 8 ° C (23 de juny de 1982) i a Vostok amb -89, 2 ° C (21 de juliol de 1983); aquesta última és la temperatura més baixa mai registrada.

Tot i això, aquesta espècie de pingüins prefereix nidificar en zones costaneres no congelades a l’estiu: s’apleguen en colònies d’uns 200 mil parells, en què les femelles ponen 2 ous a una distància d’uns 2 dies les unes de les altres.

A la imatge, comencen els ritus de festeig

Els pingüins antàrtics (Pygoscelis antarctica) neixen i viuen en colònies bastant grans: cadascun d’ells fa uns 70 centímetres d’alçada i el seu pes és d’entre 3, 5 i 5 quilograms. Per a aquests pingüins, els forats de lleopard són el perill més incipient: els petits i els ous, en canvi, estan amenaçats per la chioni antàrtica (Chionis alba) i per la skua, o la skua antàrtica (Stercorarius sp.).

Aquests pingüins encara es consideren entre els més "disputats" i molt sovint xoquen amb altres pingüins. Els erudits sovint els reconeixen i els diuen "pingüins trencadors" a causa del fort to de les seves trucades.

A la recerca d'un moment de notorietat, aquest elefant marí (Gen. Mirounga) no ha perdut l'oportunitat de fer malbé les vacances a un fotògraf que intentava immortalitzar un grup de pingüins a la badia de Sant Andrews, al sud de Geòrgia, a prop de les Illes. Malvines. La bèstia ha sortit diverses vegades per darrere una duna que intrusava al tret i desapareixia a l'aigua i reapareixia amb un aire divertit. I la seva recerca de fama va acabar sent millor: els pingüins d'aquesta foto, certament no sóc els protagonistes. Els elefants del mar del Sud (Mirounga leonina) passen el 90% de la seva vida als oceans, amb llargues immersions a la recerca d'aliments que van des de mitja hora fins a dues hores de durada. La majoria de les "immersions" assoleixen una profunditat de 300-800 metres, però també s'han observat immersions de 1500 metres, una profunditat superata, en mamífers, només a partir d'espermatozoides. Tot i ser nedadors excel·lents, però, saben moure's ràpidament fins i tot per terra.

Més fotos i curiositats sobre elefants de mar (veure)

Per fer justícia també als pingüins, una galeria dedicada a ells

També farà fred a fora, però aquests dos pingüins agafats de la mà … efectivament, per l'ala entre el gel de l'Antàrtida també escalfaria el cor gelat. Mentre el fotògraf professional Silviu Ghetie, de Romania, prenia fotos del paisatge surrealista de Port Lockroy, una entrada natural a la Península Antàrtica, un parell de pingüins van entrar al camp objectiu i van dirigir-se immediatament a l’atenció del periodista. Els dos es van quedar al marge de la resta del grup, en una actitud romàntica, durant un parell de minuts, abans de ser interromputs per una "tercera roda".

No us perdeu la galeria dedicada als pingüins

Fotos més espectaculars d’animals enamorats

També us agradaria: Per què les paus pingüines no es congelen? Ala a l’ala Troba l’intrús Cara a cara amb un segell de lleopard Pingüins (perdedors) que neixes … o et converteixes? N’hi ha prou amb sacsejar la cresta “rossa”, per tenir totes les femelles als peus.
Quan es tracta de la seducció, l’eudipte crestejat (crisocoma d’Eudyptes) és un autèntic mestre i quan fa saltar les llargues capçades de plomes grogues que acompanyen el morro, sens dubte no passa desapercebut. Però no es tracta d’un Don Giovanni: malgrat l’aire trencador, aquest pingüí de l’Atlàntic és un tipus fidel i cada any durant el període d’aparellament –els primers dies de primavera o a l’estiu– va a la recerca del mateix soci de les temporades anteriors.
Descobreix moltes altres curiositats de pingüins
[EI]